Diensten

Instagram en Pinterest management

Met Instagram en Pinterest marketing kun je als interieur bedrijf de juiste stappen zetten om je bedrijf te laten groeien. Prettylion heeft pakketten samengesteld die de perfecte combinatie van diensten bevatten om jouw marketing naar het volgende niveau te tillen. 

Content creatie
Natuurlijk kun je foto’s maken met je Iphone of content maken met standaard templates, maar dan val je niet op. Kwalitatieve content is wat je nodig hebt om je te onderscheiden en wij doen dat met professionele fotografie. Voor de content creatie werken wij samen met een vaste interieur fotograaf die door haar jaren ervaring precies weet hoe je een product of ruimte práchtig op beeld krijgt. Afhankelijk van het gekozen pakket, komt de fotograaf regelmatig langs om nieuwe content te schieten die wij vervolgens gebruiken voor je Instagram en Pinterest marketing.

Pinterest marketing
Pinterest is in Nederland onwijs aan het groeien en daarom is het dé perfecte tijd om er zo snel mogelijk mee te beginnen, zeker als interieur bedrijf. Wanneer je namelijk nog géén gebruik maakt van Pinterest als interieur bedrijf, laat je ontzettend veel kansen liggen. Pinterest is namelijk the place to be voor de interieur branche. Gebruikers zijn namelijk dol op het maken van (interieur) moodboards en zijn op zoek naar inspiratie. Door strategisch en consistent te pinnen zullen de maandelijks bezoekers op Pinterest en je website toenemen.

Instagram marketing
Instagram is tegenwoordig niet meer te missen uit de meeste marketingplannen en dat is met een hele goede reden: het is een onwijs populair platform, dat meer dan 500 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Het platform geeft je bedrijf de mogelijkheid om een verhaal te vertellen en je volgers te veranderen in fans. Voor jouw Instagram creëren we een custom made design, zodat jij je kunt onderscheiden van je concurrenten. We posten consistent op je feed én plaatsen wekelijkse story om je online zichtbaarheid nog meer te vergroten. Ook gaan we de interactie aan met je volgers.

Benieuwd naar de diverse pakketten?

Pinterest marketing
Content creatie - Prettylion interieur bedrijven social media
Instagram marketing

It's time to make your socials pretty and powerful

Social media strategie

Voordat wij kunnen starten met het beheren van jouw Instagram en Pinterest marketing maken we eerst een social media strategie, want marketing uitvoeren zonder een plan is als een huis zonder fundering. Onze social media strategie bestaat uit de volgende stappen:

1. Doelgroep bepaling

Marketing uitvoeren zonder een plan is als een huis zonder fundering. Daarom gaan wij eerst aan de slag met een social media strategie. We kijken naar de missie, visie en doelgroep van jouw bedrijf, zodat we je ideale klanten goed leren kennen. Vervolgens maken we een Customer Desire Map en een Persona om goed voor ogen te krijgen wie we precies aanspreken en op welke manier we dat het beste kunnen doen. Daarnaast doen we ook een zoekwoorden analyse. 

2. Doelstellingen

Uiteraard willen we weten waar we naar toe werken en dat doen we door realistische doelen op te stellen. We maken hierbij gebruik van de IPM-score, een score die inzicht geeft in het succes van je content. Vanuit daar gaan we stappen maken om die score omhoog te krijgen.  

3. Website check

We kijken met een frisse blik naar je website, zodat wij kunnen controleren of deze compleet is. Het is namelijk niet handig om meer bezoekers naar je website sturen als er essentiële onderdelen ontbreken. Samen met jou gaan we kijken naar wat er wellicht nog moet gebeuren en hoe we dat met eventueel een derde partij kunnen realiseren.  

4. Moodboard

Met een moodboard bepalen we welke stijl gebruikt zal worden op de social media kanalen. We mixen onze visie en jouw voorkeuren om tot een moodboard te komen wat past bij de huidige huisstijl van jouw bedrijf. Zo creëren we een professionele en onderscheidende stijl op social media die herkenbaar is voor de klant.  

5. Optimaliseren voor Pinterest marketing

Voordat we de beste resultaten met Pinterest marketing kunnen behalen, is het belangrijk dat je een goed ingericht account hebt. Nadat we je account hebben geoptimaliseerd zijn je borden goed ingedeeld, heb je een aantrekkelijke startpagina en is je website ook geheel Pinterest proof, zodat je doelgroep zich aangesproken voelt. 

6. Optimaliseren voor Instagram marketing

Om je Instagram profiel optimaal te maken, halen we minder scorende content van het profiel af oftewel; we schonen het even op. Zo gaan we voor een frisse en nieuwe start. Tijdens de opschoning kijken we naar verschillende onderdelen van je profiel zoals de profielfoto, bio-tekst, story highlights, contactmogelijkheden en linkjes. Wanneer deze onderdelen niet van hoogwaardige kwaliteit zijn, passen we dit aan.  

Custom made design
Custom made design voor Instagram
7. Custom made design

Het custom made design wordt ontwikkeld door de Instagram expert die een eigen stijl zal ontwikkelen voor jouw bedrijf. Dit zorgt ervoor dat jouw feed en alle losse posts er prachtig uitzien. Ook zorgt het voor herkenning, want een klant ziet in één oogopslag dat dit de stijl is van jouw bedrijf. Een paar voorbeelden kun je zien in de afbeeldingen hiernaast. 

Klaar om te groeien?

Laten we dan samen het avontuur aangaan om jouw bedrijf te laten groeien! Wij nemen je marketing volledig uit handen, zodat jij je kunt focussen waar jij goed in bent. Houd meer tijd en ruimte over voor nieuwe klanten of ontwikkelingen.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren.